Eğitim Sitesi

Kaynak Nedir? Kaynak Hakkında Kısaca Bilgi

Kaynak Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Kaynak:

Metal parçalarını ısı ile eritip birleştirme metodudur.

 

Coğrafya Terimi Olarak Kaynak:

Yeraltı sularının kendiliğinden yeryüzüne çıktığı yere kaynak denir. Türkiye'de kaynaklara pınar, eşme, bulak ve göze gibi adlar da verilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kaynak:

1. Gelir, kazanç, sağlık vb.ni sağlayıcı öge.

2. Araştırma ve incelemede yararlanılan belge, referans.

3. Herhangi bir bilim dalında yazılmış olan yazı veya eserlerin bütünü, literatür.

 

Tarih Terimi Olarak Kaynak:

Tarihi olaylar ve olgular hakkında bilgi veren her türlü yazılı, yazısız, sözlü, görsel malzemeye (bilgi, belge, ve veri) kaynak denir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Genleşme tapası: Dışarı doğru hafif bir bombeli tapadır. Yerine çakıldığı zaman düzeltip, genleşerek gerekli sıklıkta oturur.. Ayrıca segman yuvalarına yerleştirilen bazı yaylı halkalar segmanların silindir yüzeyine yaptığı basıncı artırır.

    Fren kampanası: Araç tekerleklerine takılan madeni parçadır. Dönen tekerlekleri frenlemek için, fren pabuçları kampana iç yüzeyine etki yaparak kampanaları yavaşlatır veya durdurur.

    Otto çevrimi: Bulucusu Dr. Nikolaus Otto'nun adına mal edilerek emme, sıkıştırma, güç ve egzoz zamanlarından meydana gelen ve benzin motorlarında kullanılan çevrime verilen isimdir.

    Kevlar: Daha çok yarış otomobillerinde kullanılan, hafif ancak dayanıklı olan elyaf içerikli bir maddedir. Ayni zamanda soğuk havalarda motosiklet yarışçılarının soğuktan korunmaları için üretilen giysilerde de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü