Eğitim Sitesi

İçgüdü Nedir? İçgüdü Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde İçgüdü terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İçgüdü nedir? İçgüdü ne demek? İçgüdü hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İçgüdü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak İçgüdü:

1. Cesurluk, inançlılık ve kişisel bütünlük gibi niteliklerin kazandırdığı ruhsal güç.

2-Göz korkutucu tehlikeler karşısında kümece geliştirilen birliktelik duygusu.


Fen Bilimleri Terimi Olarak İçgüdü:

Organizmayı o türe özgü olan bir amaca sürükleyen hareket eğilimi (Örneğin örümceğin ağ örmesi gibi)


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İçgüdü:

Öğrenilmeden yapılan, niçin yapıldığının bilincinde olunmayan, türün tüm bireylerinde bulunan kalıtsal davranışlara içgüdü denir.


Biyoloji Terimi Olarak İçgüdü:

Organizmayı o türe özgü olan bir amaca sürükleyen hareket eğilimi (Örneğin arının bal yapması gibi)


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak İçgüdü:

Bir canlı türünün bütün bireylerinde akıl ve düşünceden bağımsız olarak doğuştan gelen bilinçsiz her türlü hareket ve davranış.


Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

Argümantasyon: Bilimsel tartışma yöntemi.

Okul Panosu: Okulların uygun yerlerine asılan, üzerine bildiri, afiş, resim, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha.

Yüksek Lisans: Lisans diplomasıyla doktora arasındaki akademik derece. (Bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık) Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.

Fizik: Öğrencilere fizik biliminin temel ilkelerini kavratmak, doğa olaylarının niteliğini anlatarak doğanın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak, yurdumuzun enerji ve zenginlik kaynaklarını tanıtmak ve birtakım teknik bilgi ve becerilerin günlük hayat sorunlarının çözümünde nasıl kullanılacağını açıklamak amacıyla orta dereceli okullar ile kimi yüksek okullarda okutulan ders.

Parmak Boyası: Küçük yaşlardaki çocukların parmaklarını kullanarak boyama etkinliği yapabileceği, sağlığa zararlı herhangi bir kimyasal içermeyen, suyla kolayca temizlenebilen boya çeşidi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü