Eğitim Sitesi

Deneyselcilik Nedir? Deneyselcilik Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Deneyselcilik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Deneyselcilik nedir? Deneyselcilik ne demek? Deneyselcilik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Deneyselcilik Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Deneyselcilik:

Gerçek bilginin ancak deney yoluyla elde edilebileceğini, bilgilerimizin varsayıma dayanan bir nitelik taşıdığını, gerçeğin insan yaşantısının bir ürünü olarak düşünülmesi gerektiğini, değerler ile ahlaklılığın mutlak değil, toplumsal olduğunu ileri süren öğreti, eksperimantalizm.


Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

Özyaşamöyküsü: Kılavuzluk çalışmalarında, bireyin kendini ve sorunlarını nasıl gördüğüne ilişkin değerli bilgiler elde etmeye yarayan kişisel yaşamöyküsü.

Değişkenlik: Bir dizi puanın genişlik, dörtte bir sapma ve ölçünlü sapma gibi ölçülerle dizi içindeki yayılma miktarı.

Çağrışımcılık: 1. Tüm zihinsel işlemleri ve usun bütün ilkelerini düşüncelerin çağrışımı ile açıklamaya çalışan felsefe görüşü.

2. Nedensellik ve ereklilik gibi zihinsel ilkelerin aslında sürekli yaşantılar sonucu elde edilen alışkanlıkların ürünü olduğunu ileri süren öğreti.

Danışma(Rehberlik) Bölümü: İng. counseling service
Çocuğu testlerde aldığı sonuçlara, ders notlarına ve olay yazımlarındaki bilgilere göre tüm olarak değerlendirmesini bilen bir danışmanın yönteminde çalışan ve öğrencilerin danışma gereksinimini karşılayan kılavuzluk bölümü.

Eğitim Araştırması: Eğitim alanında ya da eğitim sorunlarıyla ilişkili olarak ve bilimsel yöntemlere baş vurularak yapılan araştırma, a. bk. belgesel araştırma, alan incelemesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü