Eğitim Sitesi

Danışma(Rehberlik) Bölümü Nedir? Danışma(Rehberlik) Bölümü Hakkında Kısaca Bilgi

Danışma(Rehberlik) Bölümü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Danışma(Rehberlik) Bölümü:

İng. counseling service
Çocuğu testlerde aldığı sonuçlara, ders notlarına ve olay yazımlarındaki bilgilere göre tüm olarak değerlendirmesini bilen bir danışmanın yönteminde çalışan ve öğrencilerin danışma gereksinimini karşılayan kılavuzluk bölümü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Görüntü: Film ya da şerit filmde tek bir devinimi belirten resim.

    Eytişim: Karşılıklı savların ileri sürüldüğü bilimsel konuşmaları yönetme ve yürütme sanatı. 2. Fichte, Hegel ve Marx gibi filozofların, kavramların karşıtlarıyle birlikte düşünülerek gerçeğin bulunabileceği yolundaki görüşlerine verilen ad. 3. Genel anlamda Sokrates'in soru sorma ve soruları karşılama temeline dayalı öğretim yöntemine benzer bir tartışma yolu.

    Bütünlemeye Kalma: Bir öğrencinin, yarı-yıl ya da öğretim yılı sonunda bir ya da birden çok dersten bir kez daha sınava girmek üzere başarısızlığa uğraması

    Tümel Değerlendirme: Dosya değerlendirme olarak da bilinen bu yaklaşımda, öğrencilerin bir dönem boyunca dosyalarında oluşturdukları tüm çalışmalarının değerlendirilmesi. Bu nedenle tümel değerlendirme, üründen çok sürecin değerlendirildiği bir işlem olarak görülmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü