Eğitim Sitesi

Bakteriyofaj Nedir? Bakteriyofaj Hakkında Kısaca Bilgi

Bakteriyofaj Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Bakteriyofaj:

Bakteriyi enfekte edebilen virüs, faj.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Bakteriyofaj:

Bakterileri enfekte ederek ölümlerine neden olabilen virüslere verilen genel ad.

 

Biyoloji Terimi Olarak Bakteriyofaj:

Bakterileri enfekte ederek ölümlerine neden olabilen virüslere verilen genel ad. Faj olarak da isimlendirilirler. Bakterileri konakçı olarak kullanan virüsler.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Bakteriyofaj:

Bakteriler üzerinde yaşayan ve onlar üzerinde hastalık sebebi olan virüslerdir.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Tenya: 1. Taeniidae ailesinde bulunan büyük yassı solucanların bir cinsi, Hydatigena. 2. Şerit, ince bant. 3. İnsanın, domuzun ve atgillerin kalın bağırsaklarında uzunlamasına kasların kuvvetlenmesiyle oluşan şeritler. 4. Beyin boşluklarında bulunan plexus choroideus’ların yapışma çizgileri.

    Tumbu Sineği: Afrika’da özellikle Sahra’nın güneyinde görülen, ergin sinekleri sarı esmer-kırmızımsı veya esmer renkte, 6-12 mm büyüklükte, genellikle kulübelerin ve verandaların tavanında bulunan günboyu seyrek olarak uçmalarına rağmen, sabahları ve ikindi vakti etkin olan, larvaları insan ve hayvanlarda deri miyazisine neden olan sinek türü, Cordylobia anthropophaga.

    Parazit: 1. Canlı bir organizmanın üzerinde veya içerisinde organizmanın zararına yaşayan bitki veya hayvan, asalak. İnsanların, hayvanların ve bitkilerin üzerinde veya içerisinde bu canlıların aleyhine yaşayan canlılar. Kimi yazarlar bakteri ve virüsleri da parazit olarak ifade etmektedirler. 2. Bakışımlı ikizlerden eksik gelişen ve daha küçük kalmış yavru, dölüt içinde dölüt. Normal gelişim gösteren ikize sıkı bir biçimde yapışmış ve normal yavrunun içine girmiş olarak bulunur.

    Zorunlu Parazit: Konağı dışında yaşaması mümkün olmayan parazit.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü