Eğitim Sitesi

Ağıl Nedir? Ağıl Hakkında Kısaca Bilgi

Ağıl Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Ağıl:

Koyun ve keçilerin barındırıldığı, dört tarafı ve üstü kapalı, kapısı, penceresi ve havalandırması bulunan geliştirilmiş yapılar, hlk. koyun pisliği, koyun yatağı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Ağıl:

Hayvanların barındığı, çevresi taş veya ahşap ile çevrili yerlere ağıl adı verilmektedir. Ağıllar zamanla nüfusun artmasına bağlı olarak sürekli yerleşme haline gelebilir. Sürü sahipleri tarafından kurulan ağıllar kış mevsiminde hayvanların korunması amacıyla kullanılır.

 

Yöresel-Bölgesel Terimi Olarak Ağıl:

Yazın hayvanların koyulduğu yer (Erzurum)

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Ağıl:

Kimi görüntülerdeki çok ışıklı cisimleri çevreleyen ışıklı teker, hale.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Tumbu Sineği: Afrika’da özellikle Sahra’nın güneyinde görülen, ergin sinekleri sarı esmer-kırmızımsı veya esmer renkte, 6-12 mm büyüklükte, genellikle kulübelerin ve verandaların tavanında bulunan günboyu seyrek olarak uçmalarına rağmen, sabahları ve ikindi vakti etkin olan, larvaları insan ve hayvanlarda deri miyazisine neden olan sinek türü, Cordylobia anthropophaga.

    Döl Kontrolü: Soy kütüğü ve verim kayıtlarının düzenli tutulduğu, yeterli teknik alt yapı, uzman personel ve hayvan varlığına sahip kuruluşlar tarafından yürütülen ve damızlık döllerin verimine göre seçmeyi sağlayan uygulamalar. (progeny testing)

    Konstitusyon: Hayvanların organ ve organ sistemlerinin karşılıklı uyum ve denge içinde çalışmalarıyla ilgili olarak ortaya çıkan çevreye karşı koruma yeteneğidir.

    Hayvan Islahı: Hayvanlardan sağlanan verimleri artırmaya yönelik çabaların tümüne denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü