Eğitim Sitesi

Fıkra Gibi Komik Olaylar 51 Fıkra

Süleyman Ustanın Dramı Fıkrası

Temel fıkralarında ve Karadeniz Bölgesinde sık sık yaşanan ilginç olayların bir benzeri Aydın’da yaşandı. Aydınlı bir marangoz ustası işsiz kalınca zenginlere satmak için lüks bir yat yapmaya karar verdi. Aylarca çalışarak yatın planını çizip iskeletini oluşturan 51 yaşındaki Süleyman Usta, yatın dükkandan nasıl çıkacağını düşünemeyince işler karıştı. Mendireksiz 4.5 metre yüksekliğindeki lüks yat, ustanın ekmek teknesi dükkan yıkılarak dışarı çıkarılabilecek.

Edinilen bilgiye Aydın’da 40 yıldır marangozluk ve koltuk imalatı yapan 51 yaşındaki Süleyman Çıkrıkçı, ünlü firmalar ve seri üretim karşısında işsiz kalınca, dükkanını kapatıp Marmaris'e çalışmaya gitti. Marmaris'te çalıştığı süre içerisinde yat imalatı yapan meslektaşlarının çalışmalarını inceleyen Süleyman Çıkrıkçı, ilkokulu 4. sınıftan terk etmesine rağmen, kendi başına teknenin planını çizip, işe koyuldu. Yaklaşık 3 aylık çalışması sonunda, çevreden borç para ile malzeme alan Süleyman Çıkrıkçı, teknenin iskeletini oluşturdu.

Aylarca, yatın dengesinden, motor hacmine ve sintineden mendireğe kadar her şeyi düşünen Süleyman Usta, yatın dükkandan nasıl çıkacağını düşünemeyince işler karıştı. Süleyman Usta, aylarca çalışarak büyük bir kısmını tamamladığı tekneyi sökmek yerine, dükkanı yıkmaya karar verdi. İşsizlik nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Süleyman Usta, yatı tamamladıktan sonra satarak hem borçlarını ödemeye, hem de yıkmak zorunda kaldığı dükkanı yeniden yapmayı düşünüyor.

Süleyman Ustanın yaptığı bu işin büyük bir beceri olduğunu belirten Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, yatın dükkandan çıkarılması hesaplanmaması dışında her şeyin iyi gittiğini ve Süleyman Çıkrıkçı'nın Aydın sanayinde çaresizliğe çare üretmeye çalıştığını söyledi. Kaynak: MYNET

fıkraoku.com 2019-04-18

En Güzel Fıkra Gibi Komik Olaylar Okuyun

Babaannesi Fıkrası

Yetmişli yaşlarda, tonton bir babaannem var. Ne kadar modern olsa da gelişmiş teknolojiye ayak uydurmakta epey zorlanıyor. Buna en güzel örnek evi aradığında telesekretere bıraktığı not.
- Babaannesi aradı dersiniz.

cenk dersin 2019-03-31

Printer Fıkrası

Yıl 1994, üniversite yılları. Anneannemin hac parasıyla zar zor bir bilgisayar kapatmışız ama printera para kalmamış. Akşam vakti printerı olan bir arkadaşa gidip aleti ödünç aldım, eve dönüp proje çıktısı alacağım. Ankara'da her kış olduğu gibi yerler yine buz. Kayıp düşer de yazıcıya bir zarar veririm korkusuyla bir taksiye bindim. Daha iki dakika olmadan polis çevirdi, taksici kenara çekti, sonra arabadan indi, kimliğini gösterdi. Ben kucağımdaki cihazın inmemek için uygun bir bahane olduğu düşüncesiyle elde kimlik arabada bekledim. Polis abi geldi, kapıyı açtı ve aramızda şöyle bir diyalog geçti:
- O ne len öle?
- Printer (yanındaki polise dönerek) Ecnebi oğlum bu. Sonra gülümseyerek kapıyı kapattı. Güle güle manasına ikisi birden el salladılar, tekrar yola koyulduk. 500 metre kadar gittikten sonra şoför gene kenara çekti, çünkü gülmekten arabayı kullanamıyordu.

Yusuf 2023-07-30

Değişim Fıkrası

Rahmetli Ecevit 1997 yılı seçim kampanyasında konuşuyor:
- Bu düzen değişecektir. Bir vatandaş bağırmış:
- Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek?

soner 2023-08-23

Bot Ne Kadar? Fıkrası

Abimiz koyu kahverengi deri, yarım botu alıp kasaya yanaşıyor. Kasadaki kız botları poşete koyarken, sayın abimiz de soruyor;
– 43 lira değil mi?
Kız ne münasebet der gibi bakıyor ve;
- Bunlar orijinal deri, indirimli fiyatı 1000 lira.
Abimizin bitiş cümleleri, kızcağızın kopuş anına denk geliyor;
- Olur mu hanımefendi, altında "Size 43" yazıyor...

esra 2023-04-07

Onu da Sen Bileceksin Fıkrası

Rize'de bir hasta muayeneye gelir.
- Emice hoş geldin, neyin var?
- Allah'a şükür dededen, babadan kalma bir şeyler var. Onlarla geçinip gidiyoruz.
- Onu sormadım, neyin var, neyin?
- Haa! Onları sorma doktor bey, uc uşağum var ama olmaz olsunlar. Kizlar zati gittiler.
- Emice sana onu sormuyorum. Hastalığın nedir?
- E uşağum, afedersunuz yani hocam. Onu da sen bilecesun da. Ben ne içun geldum buraya.

Rizeli 2018-09-21

Rapor Parası Fıkrası

Kalp ameliyatı oldum. 4 ay rapor aldım ve bu 4 ayın sonunda rapor paramı almak için Fatih SGK'ya gittim. Klasik bir şekilde eksik evrakları parça parça söyledikleri için 3 gün uğraştım ve büyük gün geldi. Param hesaplanıyor. Bankodayım, sorular geldi:
– Hastanede yattın mı?
– Herhalde abi, dedim, henüz evlerde kalp ameliyatı yapamıyorlarmış. Hiç yorum yapmadı ve 2. soruya geçti:
– Çıktın mı peki? Ve ben dumur...
– Hayır, hala akşamları işten sonra yatmaya hastaneye gidiyorum. Ve kafamı duvarlara vurduracak soru geldi. Espri bile anlamaktan aciz bu adam sordu:
– İstanbul'da kimsen yok mu yahu! Niye hastanede kalıyorsun ki hala?

komik şeyler 2019-03-27

Fıkralar Ana Sayfa

Diğer Fıkra Gibi Komik Olaylar

İlk Sayfa ... 4 5 [6]7 8

Bir Fıkranızı Paylaşın...

Fıkra Gibi Komik Olaylar Arşivinde 51 Fıkra Kayıtlı.