Eğitim Sitesi

Fıkra Gibi Komik Olaylar 51 Fıkra

Kan Bağı Fıkrası

Geçenlerde çalıştığım özel poliklinikte muayene ettiğim doğu kökenli bir kadının çocuğunda konjenital(doğumsal) bir anomali dikkatimi çekince, hastaya sordum:
- Akraba evliliği var mı?
Anneye fırsat vermeyen baba hemen atıldı:
- Sayılmaz...
Ben iki üç kuşaktan bir akrabalık olduğu yönünde iyimser bir tahminde bulunup:
- Sayılmaz mı, nasıl yani?
— Şöyle ki. Teyzemin kızı ama biz onlarla 15 yıldır konuşmayız, sildik onları...

İsimsiz 2022-11-03

En Güzel Fıkra Gibi Komik Olaylar Okuyun

Her İhtiyaç Fıkrası

Kayserili genç, BİM markette çalışan bir kıza aşık olur. İlk fırsatta kıza açılır. İlişkileri gelişir, bir süre flört ettikten sonra Kayserili genç, ailesine kız arkadaşından bahseder. Onu sevdiğini ve evlenmek istediğini söyler. Kız isteme günü gelir. Tuzlu kahve, kız isteme, her şey yolunda giderken, gencin annesi dayanamaz ve şu espriyi yapar.
- Yıllardır evin her ihtiyacını BİM'den gideriyorduk. Şimdi kızı da BİM'den alıyoruz

Kadir 2022-03-28

Şantiye Şefine Mektup Fıkrası

Rize’de kaza geçiren bir işçi, olayı ayrıntılarıyla anlatmak için şantiye şefine bir mektup yazmış, mektup şu şekilde:

Sayın şantiye şefim, iş kazası tutanağında planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı bilgi istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıdaki gibi olmuştur:

Bildiğiniz gibi ben duvar ustasıyım. İnşaatın 6. katında işimi bitirdiğimde, biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250 kg olduğunu sandığım bu tuğlaları aşağıya indirmem gerekiyordu. Bunun için bir varil buldum.

Ona sağlam bir ip bağladım. 6. kata çıkıp, ipi bir çıkrıktan geçirerek, ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya inip, ipi çekerek varili 6. kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp, tekrar yukarı çıktım. Tüm tuğlaları varile doldurup aşağı indim. Tam ipin ucunu çektim ki, kendimi havalarda buldum. Ben yaklaşık 70 kiloyum.

250 kiloluk varil aşağı düşerken, beni yukarı çekti. Heyecandan ipi bırakmayı akıl edemedim.

Yolun yarısında dolu varille çarpıştık. Sanıyorum sağ iki kaburgam bu sırada kırıldı. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple birlikte çıkrığa sıkıştı.

Böylece parmaklarım da kırılmış oldu. O sırada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa dağıldı.

Varil hafifleyince, bu kez ben aşağı inmeye, varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı.

Can havliyle ipi bırakmayı akıl ettim ve tabii yaklaşık 3 kat yükseklikten aşağıya doğru düştüm. Sol kaburgalarım, sol el bileğim de o zaman kırıldı sanırım. Başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin hızla üzerime doğru geldiğini gördüm. Kafatasımın da böylece çatladığını düşünüyorum. Bu sırada bayılmışım. Gözümü hastanede açtım.

Mevlüt Cambaz 2022-08-24

Azrail Minibüste Fıkrası

Minibüs şoförü yolda arabasıyla ilerliyormuş. Yol kenarında duran birisinin elini kaldırdığını görünce yanaşmış ve yolcuyu arabaya almış. Arabaya binen yolcunun, siyahlar içerisinde gizemli bir görüntüsü varmış. Şoför sormuş:
– Kimsiniz beyefendi, yolculuk nereye? Adam cevap vermiş:
– Ben Azrail'im. Senin canını almaya geldim. Bunu duyan adam ciddiye almayarak cevap vermiş:
– Şaka mı yapıyorsun kardeşim. Ne Azrail'i?
– Ne yani benim Azrail olduğuma inanmıyor musun? O zaman gerçekten Azrail olduğumu size ispatlayayım. 300 metre ileride elini kaldıran ve araba bekleyen bir kişi göreceğiz, onu da arabaya almalısın.

Şoför ilerlemeye devam etmiş. Arkadaki adamın dediği gibi 300 metre sonra yol kenarında elini kaldıran bir adam görmüşler ve arabaya almışlar. Yeni yolcu şoförün yanına oturmuş. Şoför iyice heyecanlanmaya başlamış. Yeni binen yolcuya arkadaki adamı göstererek bu adam Azrail olduğunu iddia ediyor demiş. Yanındaki yolcunun cevabı üzerine iyice korkmuş:
– Ne yolcusu, ben arkada kimseyi göremiyorum ki! Arkadaki yolcu araya girmiş.
– Gördün mü, beni senden başka kimse göremez, çünkü ben senin Azrail'inim. Senin canını almaya geldim. Şimdi canını almadan önce arabayı durdur, yol kenarında 2 rekat namaz kıl dua et, demiş.

Bunu duyan şoför sona geldiğini düşünerek mecbur arabayı durdurmuş ve yol kenarında namaz kılmak için arabadan inmiş. Sonra ne mi olmuş?

Ne olacak, bu oyunu daha önceden planlayan 2 hırsız arkadaş arabayı çalıp uzaklaşmışlar

Ronaldo 2022-02-15

Eskiye Özlem Fıkrası

80 yaşındaki dede eşine;
- Gençliğimizdeki flört günlerimizi hatırlıyor musun? demiş.
- Nenede evet çok özledim deyince;
- Dede, yarın ilk buluştuğumuz yerde buluşup sevgiliyken yaptığımız şeyleri yapalım demiş.
- Dede süslenmiş püslenmiş buluşma yerine gitmiş, saatlerce beklemiş. Ama bakmış ki nene yok. Eve gelince bi bakmış nene ağlıyor.
- Ne oldu? demiş dede.
- Nenede:
- Ne olacak aşkım annem yollamadı demiş.

fıkraoku.com 2020-07-09

Cavat Fıkrası

Adamın biri markete gitmiş ve demiş ki:
- Bana Coca Cola ver. Market sahibi:
- O kola kola diye okunur çünkü ingilizce de c ler k diye okunur.
Adam da:
- Benim adım Cavat ingilizce de kavat mı denecek?

Kingof12 2020-07-13

Terliksi Hayvan Fıkrası

Bir gün bir çocuğun fen dersi varmış o gün mikroskobik canlıları işliyorlarmış öğretmen terliksi hayvanı anlatıyormuş bir çocuk şöyle bir soru sormuş:
- Öğretmenim, terliksi hayvanı giyebilir miyiz?

fıkraoku.com 2022-05-14

Fıkralar Ana Sayfa

Diğer Fıkra Gibi Komik Olaylar

İlk Sayfa ... 2 3 [4]5 6 ... Son Sayfa

Bir Fıkranızı Paylaşın...

Fıkra Gibi Komik Olaylar Arşivinde 51 Fıkra Kayıtlı.