Yat Perdesi Nedir? Yat Perdesi Hakkında Kısaca Bilgi

Yat Perdesi Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Yat Perdesi:
Yat, gulet, kotra tipi deniz araçları için uygulanan perde sistemleri. Bunların başlıcaları, plise, duet, katlamalı, ahşap jaluzi, jaluzi, stor tipi perdelerdir.

 

Benzer Perdecilik Terimleri:

Jalûzi Perde Sistemleri: Jalûzi perdenin yukarı aşağı hareket kabiliyetini sağlayan ve bantlarına açı veren ip kontrollü veya motorlu sistem.

Screen: Güneş kırıcı perde. İnce file şeklinde dokunmuş cam elyafı üzerine pvc kaplamalıdır.Gün ışığını filtre ederek enerji ve ısı tasarrufu sağlar.

Gemi Perdesi: Yat, gulet, kotra tipi deniz araçları için uygulanan perde sistemleri. Bunların başlıcaları, plise, duet, katlamalı, ahşap jaluzi, jaluzi, stor tipi p

Kanat Perde: Tül veya benzeri perdelerin önünde güneşlik olarak kullanılan işlevsel perdeler. Fon perdelerin açılıp kapanan şeklidir.

Yapay Kürk / Suni Kürk: Tüylerin bir araya getirilmesi ile elde edilen doku. Farklı renklerdeki tüylerin bir arada kullanılması ile ayı, tilki veya vizon görünümü elde ediliy

Motorlu Perde Sistemleri: Motor yardımı ile pil veya elektrikle çalışan kumandalı ve butonlu uygulanabilen perde sistemleri.