Yapay Deri / Suni Deri Nedir? Yapay Deri / Suni Deri Hakkında Kısaca Bilgi

Yapay Deri / Suni Deri Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Yapay Deri / Suni Deri:
Sıvı PVC'nin ince dokulara dönüştürülmesiyle üretiliyor. Soğuduktan sonra sıcak etkili empirme makinesi ile istenilen deri çeşidi dokusu kumaşa kazandırılıyor. Kullanımı: Koltuklar, yastıklar, perdeler.

 

Benzer Perdecilik Terimleri:

Lot: Tül ve benzeri kumaşlarda farklı zamanlarda yapılan aynı renkteki boyama tekniğinden meydana gelen ton farkı. Halk arasındaki adı kazan farkıdır.

Saçak: 1- Perdelerin, döşemelik kumaşların, yatak veya masa örtülerinin kenarlarına dikilen süslü iplik salkımlardır. 2- Farklı içerikte iplerden yapılmış

Jalûzi Perde Sistemleri: Jalûzi perdenin yukarı aşağı hareket kabiliyetini sağlayan ve bantlarına açı veren ip kontrollü veya motorlu sistem.

Piko: İnce kumaşlarda kumaşın kenarına dıştan içe doğru yuvarlayarak bir çırpma dikişiyle ya da kıvrımının altından tutarak yapılan kenar dikişidir.

Dekoratif Perde Sistemleri: Çalışabilir olmaktan çok, estetiği ile ön planda olan perde süslemeleri ve bunları taşıyan sistemler. Örnek: Fon, drape, sarkıt, volan.

Bukle Kadife: Üretim şekline göre değişik çeşitleri bulunuyor. Ön yüzü çok sıkı bir bukle etkisi gösterir. Motif ile kumaşın fonu arasında bir yükseklik farkı var.