Yanma Nedir? Yanma Hakkında Kısaca Bilgi

Yanma Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yanma:
Fazla pozlanma sonucu filmin ya da fotoğraf kâğıdının kararması.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yanma:
Bir cismin oksijenle birleşmesi sırasında ortaya çıkan olayların tamamı.

 

Kimya Terimi Olarak Yanma:
1- Maddelerin oksijenle birleşmesi olayı, oksitlenme.

2- Isı ve ışık yayan reaksiyondur. Genelde organik maddelerin havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit ve su oluşturduğu reaksiyonlara yanma reaksiyonu denir.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Yanma:
Yanıcı madde ile yakıcı madde (havadaki oksijen) ve tutuşma sıcaklığını sağlayan bir arada olması ile oluşan kimyasal olay.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Yanma:
Motorda hava-yakıt karışımının hızla yanmasıdır.

 

Benzer Fotoğrafçılık Terimleri:

Aydınlık kutu (camera lucida): Mekanik olarak kâğıt üzerine resim yapmayı sağlayan, bir sehpa ve sehpaya takılan içten yansıtmalı prizmadan oluşan aygıt.

Continuous Autofocus: Henüz deklanşöre yarım basmadan bile kameranın sürekli olarak gördüğü alana dair otomatik olarak netleme yapmasını ifade eder. Daha çok Nikon Coolpix

Amatör: Para kazanma kaygısı dışında, zevki için fotoğraf çeken kişi. Bu fotoğraf becerisinin değil, amacının tanımıdır.

Işık Ölçer: Günümüzde hemen tüm fotoğraf makinelerinin ışıkölçeri bulunmaktadır. Işıkölçer, doğru diyafram açıklığı ve örtücü hızını belirleyebilmek için var olan

Klonlama: Görüntünün bir bölümünü başka bir görüntüye ya da aynı görüntünün farklı bir alanına kopyalama işlemi. (cloning)

Polarize Filtre: Işığın dalga boyunda tüm yönlerde yaptığı salınmayı tek bir düzleme indiren ve böylelikle parlak yüzeyli cisimlerdeki yansımaları yok eden filtre türü