Turizm Arzı Nedir? Turizm Arzı Hakkında Kısaca Bilgi

Turizm Arzı Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Turizm Arzı:
1. Bir ülke ya da yörenin potansiyel turistlerin yararlanmasına sunabileceği her türlü doğal, tarihî, kültürel, arkeolojik değerlerle tesis ve hizmetlerin tümü.

2. Arz edilen miktardaki % değişme (Ds)Turizm arzı, ekonomik olarak belirli bir piyasada, belirli bir fiyata ya da bedelsiz olarak turistik tüketicilere sunulan mal ve hizmetlerin bütünüdür. Bir başka ifade ile turizm arzı, turistik tüketim talebini karşılamak için gerekli mal ve hizmetlerin tedarik edilmesini içeren üretime dayalı işlemlerin tümüdür.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Yayla Turizmi: Yaylalar farklı rölief üzerinde yer alan sürekli ve geçici yerleşme yerlerinde göçebe, yarı göçebe, köy ve kasabalarda yaşayan insanların belli bir sü

Information Board: Misafirlere seyahat acentaları tarafından duyurulması gereken bilgi formlarının asıldığı pano.

Lobi: Müşteri veya konuk kabul salonu.

Otelcilik Fonksiyon Oranı: Bir ülke veya yörenin turistik otellerinin sunabileceği toplam yatak kapasitesi ile o ülke veya yörenin toplam nüfusu arasındaki ilişkiyi ifade eder v

Gündüz Tarifesi: Bir otel odasının gece kullanılmaması koşuluyla uygulanan tarifedir. Bu tür bir tarifleri odanın saat 06:00'dan 17:00'ye kadar kullanılması öngörülür.

Telekabin: Taşıyıcı ve çekici bir kablo üzerinde değişik sayıda ve kapalı kabinlerden oluşan, iki ilâ dört kişilik kapasitede, mekanik yukarı çıkarma cihazı.