Töre Nedir? Töre Hakkında Kısaca Bilgi

Töre Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

 

Tarih Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Töre:
1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.

 

Coğrafya Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Meclis: Bir konuyu konuşmak veya görüşmek için yapılan toplantı.

Monografi: 1- Aile, köy gibi küçük grupların ya da bir örnek olayın tüm değişkenleriyle derinlemesine bir şekilde incelenmesidir. 2- Bir toplumsal birimin bir

Bir Tanrıcılık (Monoteizm): Bir tek tanrının olduğunu öne süren öğreti-vahdaniyet.

Bilimsel Yasa: Çeşitli bilim dallarında yapılan araştırmalara dayalı olarak elde edilen, genel geçerli, matematikle ifade edilebilen sonuçlar.

İstenç (irade): İstenilmiş olanı gerçekleştirmeye karar verme ve yerine getirme gücü. Ahlaksal eylem için karar verebilme yetisi.

Alt Kültür: Bir toplumdaki egemen toplumsal grubun dışında bulunan toplumsal grupların kendi kültürlerine denir. Egemen kültür biçiminin dışında bulunan kültür no