Tezgah Üstü Piyasalar Nedir? Tezgah Üstü Piyasalar Hakkında Kısaca Bilgi

Tezgah Üstü Piyasalar Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tezgah Üstü Piyasalar:
1-(Over the Counter "OTC") Organize olmayan, belli bir yapı altında toplanmayan piyasalardır. İşlemler taraflar arasında karşılıklı anlaşma yoluyla gerçekleştirilir.
2-Alıcıları önceden belli olan veya olmayan, belli bir miktarın üzerindeki hisse senedi işlemlerinin Borsa'da güven ve şeffaflık ortamında organize bir piyasada gerçekleşmesini sağlayan pazardır.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Açığa Satış İşlemleri: Açığa satış; yatırımcının elinde karşılığı bulunmamasına rağmen fiyatların ileride düşeceği beklentisiyle menkul kıymetin satışını gerçekleştirmesi, k

Forward İşlemleri: Döviz piyasalarında gerçekleştirilen vadeli işlemlerdir. Para birimleri gelecekteki bir tarihte değiştirilmek üzere yapılan kontrata dayanır.

Zararı Durdur Emri (Stop Loss Order): Müşterinin açmış olduğu işlemi olası büyük zararlardan koruma ve belli bir zararda tutabilme amacıyla belirlediği bir fiyattan kapatmak amacıyla bırak

Süre (Duration): Sabit getirili, kupon ödemeli bir menkul kıymetin, anapara ve kupon ödemelerinin net bugünkü değerlerinin, kupon ödeme dönemleri ile ağırlıklandırılar

Açık Ticaret Sistemi: Ülkelerin birbirlerinin piyasalarına adil olarak ve ayırımcılık gözetilmeden giriş sağladıkları ticaret sistemi.

Sabit Döviz: Belirli bir ülkenin ulusal parasının, belli bir parite üzerinden konvertibl (Konvertibilte) bir dövize bağlanarak değerinin ayarlanmasıdır.