Tayf Nedir? Tayf Hakkında Kısaca Bilgi

Tayf Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Tayf:
1- Bir kaynaktan gelen ışığın, örneğin bir prizma yardımyla çeşitli dalga boylarına ayrılması. Yağmur damlaları prizma etkisi yaparak güneşin tayfını gökkuşağı şeklinde gösterirler.

2-Işığın bir prizmadan geçtikten sonra oluşturduğu renkli bant, ışığın dalga boylarına (renklerine) göre ayrışarak oluşturduğu sıra.

 

Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri:

Ayrıklık: Bir konik (elips, daire, parabol, hiperbol) üzerinde devinen bir cismi odağa ya da merkeze birleştiren doğrunun büyük eksen ile yaptığı açı.

Dikine Hız: Herhangi bir gökcisminin uzay hızının, yada bir çift yıldızın dolanma hızının bakış doğrultusundaki bileşeni. Bu hız diğer bir anlamda bize yaklaşma y

Tutulum: Dünya çevresinde dönerken, Güneş'in bir yıl içinde gökyüzünde izler gibi göründüğü büyük çember. Tutulum düzlemi, Dünya'nın yörünge düzlemidir.

Hicri Takvim: İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretini başlangıç kabul eden ve ay yılını esas alan takvim sistemidir.

Mor ötesi (UV) Işın: 10 ile 310 nanometre arasında dalga boyuna sahip ışınlardır (yaklaşık olarak bir virüs boyutunda). Genç ve sıcak yıldızlar bol miktarda mor ötesi ışık

Galaksi Kümeleri: Yüzlerce ya da binlerce gökadanın bir arada olduğu topluluklar.