Tapu Sicil Müdürlüğü Nedir? Tapu Sicil Müdürlüğü Hakkında Kısaca Bilgi

Tapu Sicil Müdürlüğü Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tapu Sicil Müdürlüğü:
Taşınmaz mallara ilişkin akit ve tescil işlemlerini yapmak ve tapu sicilini mevzuatına göre tutmakla görevli her il ve ilçede kurulmuş bulunan müdürlüklerdir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tapu Sicil Müdürlüğü:
Taşınmaz mallara ilişkin akit ve tescil işlemlerini yapmak ve tapu sicilini mevzuatına göre tutmakla görevli her il ve ilçede kurulmuş bulunan müdürlükler.

 

Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri:

Tenkis: Azaltma. Mirasta mahfuz hissenin ihlal edilmiş olması halinde, miras bırakan tarafından sağlığında yapılmış tasarrufun iptali için açılan dava.

Zamanaşımı (Müruru Zaman): Bir hakkın kazanılması veya kaybedilmesi için geçmesi gereken hukukça öngörülmüş süre anlamına gelir. Gayrimenkul hukukunda; adi zamanaşımı ve fevkala

Hazine Arazisi: Hazinenin mülkiyetinde bulunan arazi. Hazinenin tapu sicilinde tescilli olan arazileri olabileceği gibi, tapuya tescil edilmemiş araziler, dağlar, tep

Sicil Bölgesi: Her ilçenin idari sınırları bir tapu sicil bölgesidir. Tapu kütükleri bu sicil bölgesi içindeki mahalle veya köy esasına göre tutulur.

Nev'i: Türü, cinsi, vasfı. Tapu kütüklerinde bulunan nev'i hanesine taşınmazın bir vakıfla ilişkisinin olup olmadığı yazılmaktadır.

Feragat: Vazgeçme. Bir haktan bedelli veya bedelsiz vazgeçme.