Sekreter Nedir? Sekreter Hakkında Kısaca Bilgi

Sekreter Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Sekreter:
Yöneticinin kurum veya kuruluş içindeki dışındaki kişilerle iletişimini, günlük, haftalık çalışma programının uygulanmasını sağlayan, yöneticinin günlük işlerini organize eden, yazışma ve dosyalama işlemlerini yürüten kişidir.

SEKRETER MESLEĞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Görevden Uzaklaştırma: Kamu hizmetlerinin gerektirdiği durumlarda memurun görevi başında kalmasında sakınca görüldüğünde uygulanan ihtiyati önlem.

Fotogrametrik Harita: Uçak veya uydu ile çekilen fotoğrafların kıymetlendirilmesi sonucu oluşan, arazinin eğimini de gösteren haritalar.

Muayyen: Belli olan.

Kültür Varlıkları: Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi ya da tarihi devirlerde sosyal yaşama kon

Kentlileşme: Kente göç ile birlikte başlayan nüfus dinamiğinin kentin belli bir kesiminde kararlılık kazanmasına kadar süre gelen bu aşama "kentlileşme" olarak adl

Rehabilitasyon: Esenlendirme olarak da ifade edilebilecek kavram; onarma, yeniden kazandırma, alıştırma yönünde; tıbbi, mesleki ve sosyal bir içerikle irdelenebilir.