Kültür Varlıkları Nedir? Kültür Varlıkları Hakkında Kısaca Bilgi

Kültür Varlıkları Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kültür Varlıkları:
Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi ya da tarihi devirlerde sosyal yaşama konu olmuş bilimsel ve kültürel açıdan özgün değer taşıyan yer üstünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklar.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kültür Varlıkları:
Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, d in ve güzel sanatlarla ilgili olan yer üs tünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınamaz varlıklardır.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Deniz Haritaları: Uluslararası Hidrografi Teşkilatınca belirlenen esaslar kapsamında, gemi seyrinde kullanılmak üzere üretilen haritalar.

Analitik Düşünme: Bir sorunu çözmek için bilgileri ayrıştırarak ve sorunun alt unsurlarına inerek sonuç çıkarma şeklindeki sistematik düşünme tarzı.

Gravite Değerleri ve Gravimetrik Haritalar: Yerçekimi değerleri, gravimetrik çekül sapması, jeoidondülasyonu ve grevite anomalileri ile bu değerleri gösteren her çeşit ürünler.

Geçici Tescil: Halen varolup da uyuşmazlığa neden olan ayni hakların korunması amacıyla, tapu kütüğüne yapılan tescil.

Zabıt: Tutanak.

Yıkıntı Atıkları: Konut, bina, köprü, yol ve benzeri alt ve üst yapıların tamiratı, tadilatı, yenilenmesi, yıkımı veya doğal bir afet sonucunda ortaya çıkan atıklar.