Robust Kestirim Nedir? Robust Kestirim Hakkında Kısaca Bilgi

Robust Kestirim Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Robust Kestirim:
Robust istatistiğine dayanan, en küçük kareler ile birlikte yinelemeli ağırlıklarla ve kaba ölçü haritalarını ortaya çıkarılması için uygulanan bir dengeleme yöntemi, kaba hataları ayıklanabilen daha genel bir dengeleme türü.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Yatay Fotoğraf: Ölçü kameraları ile kamera optik ekseni yatay konumda iken çekilen fotoğraf; yersel fotogrametrinin normal çekimi durumu.

Pankromatik Görüntü: Görünür bölge ve yakın kızılötesi bölgesinin tamamını ya da bir kısmını içeren spektral aralıkta elde edilen siyah-beyaz görüntü, siyah-beyaz görüntü.

Haritacılık(Kartografya): 1- Haritacının yaptığı iş. 2- Harita ve bu haritalarda kullanılan işaretlerin özelliklerini araştıran, haritanın tasarım, basım ve kullanım yöntemler

Kartografya: Harita ve benzeri gösterim biçimlerine yönelik, kavram, üretim, yayım, kullanımla ilgili bilimsel teknolojik ve sanatsal işlemlerin tümüdür.

Topoloji: Geometrik nesnelerin, dönüşüm sonrasındaki değişmez özellikleri inceleyen geometri dalı.

Yerle Eşzamanlı Yörünge: Ekvator düzlemi ile çakışık, yaklaşık 3600 km yüksekliği olan yörünge; bu yörüngedeki bir uydu, yeryüzündeki bir gözlemciye göre hep aynı noktada görü