Pankromatik Görüntü Nedir? Pankromatik Görüntü Hakkında Kısaca Bilgi

Pankromatik Görüntü Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Pankromatik Görüntü:
Görünür bölge ve yakın kızılötesi bölgesinin tamamını ya da bir kısmını içeren spektral aralıkta elde edilen siyah-beyaz görüntü, siyah-beyaz görüntü.

Pankromatik görüntü (Panchromatic imagery); elektromanyetik spektrumun geniş bir bölümünden yansıyan enerjiyi ölçebilen algılayıcılar tarafından elde edilir. Bu bölümlere genellikle bant adı verilir. Halihazırdaki bir çok pankromatik algılayıcılar(sensörler) için bu tek bant genellikle spektrumun görünen (visible) ile yakın kızılötesi(near-infrared) bölümünü kapsamaktadır. Pankromatik veriler siyah-beyaz görüntü olarak oluşturulurlar.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Nadir Noktası: Hava fotoğraflarında izdüşüm merkezinden geçen düşey doğrunun nesne uzayını ve fotoğraf düzlemini kestiği noktalar, ayakucu noktası.

Kartografi: Haritacılık.

Kent Haritası: Bir kentteki özel mekânsal olguları gösteren büyük ya da orta ölçekli harita.

Pafta Çizelgesi: Bir harita paftasına komşu olan paftaların ad ve numaralarını gösteren çizelge.

Robust Kestirim: Robust istatistiğine dayanan, en küçük kareler ile birlikte yinelemeli ağırlıklarla ve kaba ölçü haritalarını ortaya çıkarılması için uygulanan bir de

Fotoğraf: Bir kamera ile kaydedilmiş görüntü; genellikle önce negatif film, daha sonra da bu negatiften üretilmiş pozitif görüntü.