Rekreasyon Nedir? Rekreasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Rekreasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Rekreasyon:
Boş zamanların hoşça ve dinlenerek değerlendirilmesi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Rekreasyon:
1- İnsanların boş zamanlarında, eğlence ve tatmin dürtüleri ile, gönüllü olarak katıldıkları aktiviteler, boş zamanı değerlendirme faaliyetleri.

2- Rekreasyon (Latince recreatic), kelime olarak dinlendirmek, eğlendirmek, canlandırmak gibi anlamlara gelmektedir. Rekreasyon zorunlu çalışma faaliyetlerinden bağımsız olarak bireyin onarılması ve geliştirilmesi, bireyin zamanını dilediği gibi kullanmakta serbest olması, insanın fiziksel gücünü onarmaya ve ruhsal kapasitesini zenginleştirmeye yönelik faaliyetler; bireyin isteyerek katıldığı tüm faaliyetler, zorunlu faaliyetlere karşıt olarak özgürce seçilen faaliyetler. Fiziksel ve sosyal çevrenin değişmesi. İnsanın boş zamanlarında yaptığı faaliyet olarak tanımlanabilir.

Genel rekreasyon faaliyetleri: Kısa dinlenmeler; plaj, kış sporu gibi.
Hafta sonu gezileri.
Turizm diye sınıflandırılabilir. Organize rekreasyon faaliyetleri:
Artistik (edebiyat, sinema, tiyatro, müzik, sergi vb.) Entellektüle ( Konferanslar, radyo-tv, vb.)
Sosyal (Aile, fuar, kongre, toplantı vb.)
Pratik uğraş (Bahçecilik, elişleri vb.)
Fiziki (Spor, av, yürüyüş, vb.)

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Rekreasyon:
İnsanların boş zamanlarında eğlence ve spor amacı ile gönüllü olarak katıldıkları faaliyetler.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

İş Gücü: Ekonomik çalışma alanlarındaki gereksinimleri karşılamak için bir ülkede yaşayan kişilerden ihtiyaç duyulan insan gücüdür.

Psödomaki: Ormanların tahrip edildiği yerlerde ortaya çıkan çalılıklara psödomaki (yalancı maki) denir. Bunların da tahrip edildiği yerlerde çayırlar bulunur.

Ulusal Saat: Ülke sınırları içinde ticaret, ulaşım, haberleşme gibi hizmetlerin yürütülmesinde karışıklık çıkmaması için ülke içinden geçen bir meridyenin yerel sa

Zemin: Yeryüzünün yüzeyi. Okyanusların tabanı. Bir yapı temellerinin oturtulduğu yer. Yatay katmanların altındaki(tortul katmanlar) yerli kaya.

Meridyenlerin Özellikleri: 1. Başlangıç meridyeni İngiltere'de Greenwich gözlem evinden geçen meridyendir. 2. Başlangıç meridyeninin 180 tane doğusunda, 180 tanede batısında

Dış Püskürük Taşlar: Yerin üstünde ya da buraya çok yakın yerlerde ve basınçsız olarak katılaşmış taşlar.