Pastoral Nedir? Pastoral Hakkında Kısaca Bilgi

Pastoral Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Pastoral:
Kırsal alanlarda geçen, çoban yaşamını tasvir eden sanat eserlerini tanımlamak için kullanılan terim.

 

Edebiyat Terimi Olarak Pastoral:
Çoban ve kır hayatını, köylerdeki yaşayış şeklini anlatan şiir. Grekler'in bukolik dedikleri bu türü Edebiyat-ı Cedide'ciler eş'ar-ırâiyâne (Çoban şiirleri) diye adlandırmışlardır. Pastoral şiir, süsten, kelime oyunlarından, yapmacılıktan uzak sade bir dille yazılır. Eski Yunan edebiyatında Theokrites ile Latin edebiyatında Vergillius, pastoral şiirin ilk ve en güzel örneklerini verdi.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Kıble Taşı: Açık alanlarda oluşturulan namazgâhlarda kıblenin yönünü belirtmek için dikilen taş.

Arabesk: 1. Girişik bezeme; Kıvrılarak, birbirinin içinden geçerek uzayıp giden yapraklı dalları andıran geometrik görünüşte birtakım biçimlerden oluşmuş bezem

Kasır: Genellikle kent dışında yer alan ve sürekli oturmak için yapılmamış, hükümdara ait, saraylardan daha küçük Osmanlı konut yapısı.

Küratör (curatus-curator): Bir müze, galeri, arşiv veya kütüphane koleksiyonunun yöneticidir. Çağdaş sanat bağlamında küratör, sergi düzenleyicisi anlamında kullanılır. Bu anlam

Enteriyör: 1. Resim sanatında ev içinin resmedilmesi. 2. Ev içinde gündelik yaşamdan sahneleri betimleyen resimler.

Kalem İşi: 1. Yapıların genellikle iç yüzeylerinin bezenmesinde kullanılan bir süsleme türü. Boya, taş, ahşap yüzeyler üzerine fırça ile boyanan renkli nakışlar.