Makro Nedir? Makro Hakkında Kısaca Bilgi

Makro Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Makro:
1- Bu terim, hem çok yakın mesafeden netleme hem de bu özelliğe sahip objektifler için kullanılmaktadır. Dar anlamda ise, objenin doğal büyüklüğünün veya daha büyük olarak fotoğrafa yansıtılması olarak tanımlanmaktadır (bu terim Nikon tarafından "mikro" olarak adlandırılmaktadır).

2- Yakın mesafeli çekimi ifade ettiği gibi, genellikle 20 cm den daha yakın mesafeler arasında bir objektifin çekim yapabilme kabaliyetine de denir. Bazı kameralarda bu özelliğe "close-up" ta denmektedir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Makro:
Büyük, uzun.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Makro:
Büyük, çaplı, mikro karşıtı.

 

Benzer Fotoğrafçılık Terimleri:

Avatar (awatar): İnternette, bir kullanıcı adının altında yer alan grafik, resim ya da fotoğraf.

Dijital Fotomontaj: Dijital fotoğrafçılıkta, 2 veya daha fazla fotoğrafı veya bunların parçalarını birleştirerek tek bir nihai görüntü oluşturmaktır.

Kelvin (K): Özellikle renkli negatif ve saydam filmlerin sadık kalması için çok önemli olan renk ısısı birimleri; 2000º K' den 15000º K' e kadar değişebilir.

Flaş Metre (Işık Ölçücü): Elektronik flaşın yaydığı ışığın yoğunluğunu ölçmek için kullanılan bir pozometre türüdür. Buradan okunan değer, doğru bir diyafram/flaş senkronizasyo

Optik Eksen: Objektif sisteminin tam merkezinden geçen varsayımsal çizgi. Bu çizgi boyunca hareket eden bir ışık ışınının hiç bir kırılmaya uğramaması gerekir.

Aranegatif (internegative): Saydam renkli filmlerden renkli veya S-B baskılar yapmak için kopya çıkartılması amacıyla üretilmekte olan özel bir film türü. Ara negatif için kullan