Aranegatif (internegative) Nedir? Aranegatif (internegative) Hakkında Kısaca Bilgi

Aranegatif (internegative) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aranegatif (internegative):
Saydam renkli filmlerden renkli veya S-B baskılar yapmak için kopya çıkartılması amacıyla üretilmekte olan özel bir film türü. Ara negatif için kullanılan özel filmler, kopya sürecinde ortaya çıkan kontrastlığı önler.

 

Benzer Fotoğrafçılık Terimleri:

Tartarik asit: Pastacılıkta, kumaş basmacılığında, bazı içkilerin hazırlanmasında, fotoğrafçılıkta kullanılan, izomerli kristal organik bileşik (C4H6O6).

T Ayarı: Örtücü hızı birimi olup deklanşöre basıldığında örtücünün açıldığını, ikinci kez basılıncaya kadar da açık kalacağı anlamını taşır.

Yansıma: Objektif içindeki mercek elemanlarından yansıyan ve görüntünün bozulmasına neden olan ışık yansıması olayı. (flare)

Bakaç (Vizör): Fotoğraf makinelerinde konuyu kadrajlamaya yarayan kısım. Bakaç, modern fotoğraf makinelerinde, pozlandırmayı denetlemeye yarayan bilgileri de içerir.

Ayna Kilitleme: Bu özellik ile bazı refleks fotoğraf makinelerinde pozlama anından önce aynanın yukarıya kaldırılıp kilitlenmesi ile aynanın hareketinden kaynaklanan

Kontrast, Kontrastlık: 1- Görüntünün en açık ve en koyu bölgeleri arasındaki farktır. Yüksek kontrastlı görüntü hem ışığın çok güçlü olduğu bölgelere hem de çok koyu gölgel