Kolon Nedir? Kolon Hakkında Kısaca Bilgi

Kolon Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Kolon:
Hava fotogrametrisinde, aynı uçuş çizgisi boyunca çekilen ve ortak alanları bulunan ardışık fotoğraflar dizisi, fotoğraf şeridi, şerit.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kolon:
1. Betonarme karkas yapılarda kirişlerden aldığı sabit ve hareketli yükleri kendi altındaki taşıyıcı elemanlara ileten, düşey olarak çalışan yapı elemanlarına denir.
2. Sıhhi tesisatta düşey ana boru.

 

Sanat Terimi Olarak Kolon:
1. Sütun.

2. Katlardaki döşemeleri birbirlerine bağlayan düşey boru.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Mercek Distorsiyonu: Ölçü kameralarının merkezsel izdüşümü ile uyumsuzluğunu gösteren ve nesneden gelen ışınların optik sistemden geçerken uğradığı çok küçük doğrultu sapm

Yer Eğriliği: Projeksiyon düzlemi koordinatları ile fiziksel yeryüzeyinin çakıştırılması sırasında göz önüne alınan yeryüzeyi gerçekliği, küre yüzeyi eğriliği.

Dielektrik Sabiti: Bir ortamın ya da nesnenin mikrodalgaları içimden geçirme ve yansıtma özellikleri il ilgili bir parametre, elektriksel özellik.

Kent Haritası: Bir kentteki özel mekânsal olguları gösteren büyük ya da orta ölçekli harita.

Yer Bağlantılama: Yer kontrol noktaları yardımı ile uydu görüntüleri üzerinde projeksiyon koordinat çizgilerinin çizilmesi.

Düşey Fotoğraf: Ölçü kameraları ile kamera optik ekseni düşey konumda iken çekilen fotoğraf; hava fotogrametrisinin normal fotoğraf çekimi durumu.