Kılıç Nedir? Kılıç Hakkında Kısaca Bilgi

Kılıç Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Kılıç:
Sivri uçlu, tek ağızlı veya çift ağızlı, eğri veya düz, ince veya kalın namlu özelliklerine sahip bir tür büyük boy bıçaktır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kılıç:
İki tarafı da keskin uzun alet.

 

Eskrim Terimi Olarak Kılıç:
Hem vuruş hem de dürtüş silahıdır.Geçerli bölge vücudun belden yukarısıdır ve sayı atak üstünlüğüne göredir.105 cm. uzunluğunda olup müsabaka süresi 4 dakikadır.

 

Benzer Balistik Terimleri:

Mermi Çekirdeği: Ateşleme ile birlikte kovandan ayrılıp, namluyu terk ettikten sonra hedefi tahrip eden genelde kurşun veya çelikten yapılmış olan bölümdür.

Yivsiz Av Tüfeği: Namlusu yiv-set ihtiva etmeyen ve taşınması, bulundurulması, imali, ithali ve belgeye bağlanması 2521 sayılı yasaya tabi tüfeklerdir.

Sustalı Çakı: Namlusu sapı üzerinde bulunan mandalına basılmak suretiyle sapı içerisinden otomatik olarak açılıp (çıkıp)-kapanabilen (giren) ve aynı zamanda otomati

Kalibre: Metrik sistemlerde milimetre (mm) olarak ifade edilen fişek ölçüleri, ABD ve İngiltere gibi Anglo-Sakson ülkelerinde kalibre (cal.) cinsinden ifade ed

Gaz ve Ses Tabancası: Orijinalliklerini muhafaza ettikleri sürece 6136 sayılı Yasa kapsamı dışında kalan ve gaz ve ses fişeklerini atan tabancalardır.

Topuz: Baş kısmı yuvarlak veya dilimli (parçalı) yapıya sahip, demirden, bakırdan veya ağaçtan olup, içi boş veya dolu olabildiği gibi, baş kısmı yuvarlak ol