Keşif (Casus) Uyduları Nedir? Keşif (Casus) Uyduları Hakkında Kısaca Bilgi

Keşif (Casus) Uyduları Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Keşif (Casus) Uyduları:
Keşif (casus) uydulardaki gibi bazı uyduların kamuoyuna yönelik kullanımı sınırlıdır. Keşif uyduları diğer ülkeleri gözetlemek ve bu ülkelerdeki askerî aktiviteler ile ilgili bilgi toplamak amacıyla kullanılır. Casus uydular bir ülke üzerinden geçerken o ülkeye ait radyo ve radar iletişimini kaydeder. Bu uydular savaş başlığıyla donatılıp alçak Dünya yörüngesi üzerine oturtularak yeryüzündeki mevcut hedeflere karşı yörüngesel bir silah olarak kullanılabilir. Bununla beraber uydular fırlatılan füzeyi ya da uzayda meydana gelen bir nükleer patlamayı da algılayabilir.

 

Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri:

Süpernova Kalıntısı: Bir süpernova patlamasından sonra oluşan bulutsu.

On İki Hayvanlı Takvim: İslamiyet öncesi Türk devlet ve toplulukları tarafından kullanılmıştır. Güneş yılı esasına göre hazırlanan bir takvimdir. Bir yıl 365 gün olarak hesap

Güneş Sabiti: Yer atmosferinin birim yüzeyine, dik olarak, birim zamanda gelen, bütün dalgaboylarındaki Güneş enerjisi.

Küresel Kümeler: Gökadaların halelerinde bulunan, bir milyon ya da daha fazla sayıda yıldız barındıran, yoğun yıldız toplulukları.

Neptün Gezegeni: - Soğuk bir gezegendir. - Yüzeyinde çok şiddetli fırtınalar vardır. - Atmosferindeki eter gazından dolayı mavi renkte görünür. - 13 uydusu varıdır.

Aydınlatma Gücü: 1- Işınım yapan bir cismin tüm yüzeyinden uzaya birim zamanda yaydığı ışınım enerjisi. Işınım gücü tüm dalgaboylarındaki ışınımı kapsıyorsa bolometrik