Kamping Nedir? Kamping Hakkında Kısaca Bilgi

Kamping Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kamping:
Karayolları güzergâhı ve yakın çevrelerinde, kent girişlerinde, deniz, göl, dağ gibi doğal güzelliği olan yerlerde kurulan ve genellikle turistlerin kendi imkânlarıyla geceleme, yeme-içme, dinlenme, eğlence ve spor ihtiyaçlarını karşıladıkları tesis.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kamping:
Karayolları güzergahı ve yakın çevrelerinde, kent girişlerinde, deniz, göl, dağ gibi doğal güzelliği olan yerlerde kurulan ve genellikle turistlerin kendi imkanları ile geceleme, yeme-içme, dinlenme, eğlence ve spor ihtiyaçlarını karşıladıkları tesisler.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Allocation: Blokaj. Müşteriye, ileriye dönük satış amacıyla, işveren tarafından aracıya (tur operatörü gibi) önceden verilen yer veya konaklamaya denir. Tahsisat

Free On Rail (FOR): Trende teslim. Alıcı tarafından belirtilen yükleme istasyonuna malın satıcı tarafından teslimi yükümlülüğünü içeren bir anlaşma.

Kına: Düğünden bir gece önce, bayanların kendi aralarında, gelinin parmaklarına kına yakarken kız evinde yapılan geleneksel eğlence.

Tur Kataloğu: Tur düzenleyicilerinin satış için, turlarının tarihi, süresi, programı ve fiyatı gibi detayları belirttikleri ve büyük miktarlar halinde bastırarak da

Aşçı: Mutfak bölümünün hamur, pasta işleri hariç, her kısmında yemek pişiren görevli.

Kafe: Gün boyu açık, kahve, çay ya da hafif yiyecek satılan yer.