İnternet Nedir? İnternet Hakkında Kısaca Bilgi

İnternet Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak İnternet:
Dünyadaki bilgisayarların birbirine bağlanmasını sağlayan, bilgisayarlar, router'lar ve kablo bağlantılarından oluşan global ağ.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak İnternet:
Çok sayıda bilgisayarın birbirine bağlanarak oluşturdukları binlerce bilgisayar ağının bir araya gelmesiyle oluşan en büyük ağ.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak İnternet:
Bilgisayarı kullanarak bilgiye en kısa yoldan ulaşan ve haberleşmeyi hızlı bir şekilde yapabilen sistem.

 

Bilgisayar Terimi Olarak İnternet:
1. İki veya daha fazla network'un birleşmesiyle oluşan yapı.

2. Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır.

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

Filtre Temizliği Göstergesi: Bu yararlı gösterge, elektrik süpürgelerinde filtre dolduğunda ve temizlenmesi gerektiğinde yanar.

Çoklu Disk Değiştirici: Sürekli eğlence için bir seferde birden fazla disk yerleştirmenize imkan veren bir DVD veya CD oynatıcı.

EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution): GSM Evrimi için Gelişmiş Veri Oranları. GSM faz2+ ağlar için yüksek hızlı veri transferinin yolunu açan bir spesifikasyon. EDGE getirdiği kodlama meto

Mhz (Megahertz): 1 milyon hertz.

PIN Kodu (Personal Identification Number): Kişisel Kimlik Numarası. Kablosuz cihazlar kapsamında PIN, bir aramayı veya veri iletimini tamamlamak için SIM kartla birlikte kullanılan bir koddur.

Satellite Radio-Ready: XM Satellite Radio'nun (XM Uydu Radyosu) binlerce kanalını alma donanımına sahip anlamına gelir. XM Satellite Radio için abonelik gereklidir.