Interference Nedir? Interference Hakkında Kısaca Bilgi

Interference Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Interference:
Farklı sistemlerin aynı frekans bandı üzerinde çalışmaları sonucu ortaya çıkar. Sinyaller birbiri üzerine biner ve sistemler kullanılamaz. Cross-pole etkisi de enterfere sebebidir. Ters polde çıkış yapan sistemlerin cross-pole ayarları iyi yapılmamışsa, diğer taraftaki sistemi etkilerler. Yada yüksek güçlü sinyallerin yakınlarda bulunan diğer frekansları bozması örnek gösterilebilir.

 

Benzer Uydu Terimleri:

MPEG – The Moving Pictures Experts Group: 1988’de uydudan, yerden veya kabloyla gönderilecek görüntü, ses ve data sinyallerinin soysal kaynak kodlarını oluşturmak ve standartlaştırmak üzere ku

Advanced Communications Technology Satelite (ACTS): Tüm digital iletişim araçlarının bulunduğu ilk uydu. 1993 yılında fırlatılmıştır.

Low Noise Blocker (LNB): Çanağın topladığı uydu sinyallerini güçlendirip alıcı tunerinin işleyebileceği daha düşük frekans bandına indirir.

Packet Data: Depolanan bilgilerin “paket” denilen farklı birimler halinde gönderilme işlemi. Bu yöntemle kanal kapasitesi daha verimli kullanıldığı gibi aktarım da

G/T (Kazanç-Eşdeğer Gürültü Sıcaklığı Oranı): Uydu veya yer istasyonu alıcısının kalitesini belirlemek için kullanılan bir parametredir.

KHz: 1 Kilo Hertz = 1000 Hertz