Hava Fotoğrafı Nedir? Hava Fotoğrafı Hakkında Kısaca Bilgi

Hava Fotoğrafı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hava Fotoğrafı:
Havadan monoskopik veya stereoskopik olarak, değişik ölçeklerde alınan, değerlendirme amacıyla kullanılabilen renkli, infrared (kızılötesi), siyah — beyaz, pozitif veya negatif filmler ve camlarla, bunların her türlü kopyaları.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Hava Fotoğrafı:
Hava kameraları ile çekilmiş fotoğraf.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Toprak Çökmesi: Yer yüzeyinin çeşitli nedenlerle, özellikle kömür, tuz, altın su ya da petrol gibi maddelerin çıkarılması işlemleri sonucunda aşağı doğru göçmesi.

Baraka: Tahta, çinko, sac gibi hafif şeylerden yapılmış, temelsiz, eğreti yapı.

Yapı Malikinin Sorumluluğu: Bir binanın veya diğer yapı eseri malikinin, bunların çürük yapılmasından veya korunmasındaki kusurundan dolayı sorumlu tutulması.

Görevde Yükselme: Memurun görev, yetki, sorumluluk ve ücretlerinde artış sağlayacak şekilde ve önceden belirlenmiş kurallara uygun olarak daha üst bir göreve atanması.

Nazım İmar Planı: Varsa bölge veya çevre düzeni planlarına uygun olarak halihazır haritalar üzerine, yine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak çizilen ve arazi parçal

Mevzii İmar Planı: Mevcut imar planı sınırları dışında olup, bu planla bütünleşmeyen bir konumda bulunan alanlar üzerinde hazırlanan, sosyal ve teknik altyapı ihtiyaçlar