GPS Nedir? GPS Hakkında Kısaca Bilgi

GPS Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak GPS:
Global Positioning (Global Konumlandırma) veya GPS, kullanıcıların yönelimi hesaplayan bir alıcı aracılığıyla göreli konumlarını belirlemelerini sağlayan bir navigasyon aracıdır. GPS acil durumlarda kullanıcının konumunun belirlenmesine de yardımcı olur ve genellikle diğer uygulamaların içinde kullanılır.

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

QWERTY klavye: Bu pratik, küçültülmüş bilgisayar klavyeleri e-posta göndermeyi, metin yazmayı veya Web'de gezinmeyi daha hızlı ve kolay hale getirir.

Symbian: PC'de kullanılan Microsoft Windows gibi, Symbian da mobil cihazlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Symbian tarafından belirlenen standartlar, far

UMTS (Universal Mobile Telecommunications System): Evrensel Mobil İletişim Sistemi. Üçüncü kuşakta IMT-2000 ailesinin en çok bilinen ve gelecek vaadeden üyesi. TD-CDMA ve W-CDMA transmisyon metodlarını

Crease Care(Kırışıklık azaltma) Programı: Yıkama programı tamamlandıktan sonra Crease Care özelliği, tamburu yavaşça döndürerek kırışıklıkları düzeltir ve ütüleme gereksinimini azaltır.

Tint: Sıcak (kırmızı) ve serin (mavi) renkleri açarak veya kısarak, renk dengesini kendi beğeninize göre ayarlamanızı sağlar.

Gelişmiş Ekran: Sizi programın ilerleyişi ve kalan zaman hakkında bilgilendirirken, talimatları ve sistem durumunu gösteren büyük bir LCD ekran.