Doymamış Yağlar Nedir? Doymamış Yağlar Hakkında Kısaca Bilgi

Doymamış Yağlar Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Doymamış Yağlar:
İyi yağlar olarak bilinen doymamış yağlar bitkisel yağlardır.
Zeytin yağı, fıstık yağı, avokado yağı ve kanola yağı Mono (tekli) doymamış yağlardır.
Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı çoklu doymamış yağlardır ve aynı zamanda "iyi yağlar" olarak bilinirler. Fakat bazı tıp litarütüründe "çoklu doymamış yağ tüketimi" bazı kanser türleri riskini artırmaktadır. Bu araştırmalar henüz kesinlik kazanmamıştır.

 

Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri:

Geçişme Basıncı (Osmotik Basınç): Suda erimiş maddelerin, molekül ve iyonların geçirgen zara uyguladığı basınç. Hücre içindeki ve dışındaki sıvının hücre zarından giriş ve çıkışını osm

Yağ Asidi: Bir karboksil grubuna bağlı farklı sayıda karbon ve hidrojenden oluşan yapı.

İnositol: Bir B grubu vitamini. Şekerden çıkarılan alkol türünden bir maddedir. Kepekte ve birçok başka besinde bulunur, insanlara gereği bilinmemektedir.

Bakteri: 1. Mikroskop kullanmadan görülemeycek kadar küçük tek hücreli basit yapılı canlı. Zararlı ve zararsız olanları bulunur. 2. Toprakta, suda, canlılar

Fiziksel Aktivite: İskelet kasları sayesinde vücut hareketlerinin gerçekleşmesine verilen isimdir. Enerji harcamasına neden olur.

Karbonhidrat: içindeki karbon, hidrojen ve oksijen atomları 1: 2: 1 oranında olan kimyasal maddelerdir. Nişastalar, sellüloz ve şeker birer karbonhidrattır.