Dokunmatik Ekran Nedir? Dokunmatik Ekran Hakkında Kısaca Bilgi

Dokunmatik Ekran Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Dokunmatik Ekran:
Dokunmatik ekran teknolojisi, sadece parmaklarınızın ucuyla dokunarak numaraları ve düğmeleri etkinleştirmenizi sağlar. Ayrıca yine bu teknoloji menüler, listeler ve resimler içinde ekrana dokunarak gezinmenizi sağlar.

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

Crease Care(Kırışıklık azaltma) Programı: Yıkama programı tamamlandıktan sonra Crease Care özelliği, tamburu yavaşça döndürerek kırışıklıkları düzeltir ve ütüleme gereksinimini azaltır.

VoIP (Voice over IP): IP üzerinden Ses. IP ağları üzeriden ses iletimini tanımlayan terim. VoIP ses ve verinin aynı ağ altyapısı üzerinden iletimine imkan verir.

Cell: Hücre. Ağ alanında ATM tipi anahtarlamada temel veri birimi olarak kullanılır. Modern cep telefonu ağlarının tamamı hücresel bir yapıya sahiptir. Her

Bitmap: Bir görüntü alanını ve her bir pikselin rengini belirler. GIF ve JPEG, bitmap içeren grafik görüntü dosya tipine iyi birer örnektir.

Liquid Crystal Display (LCD): Yani Sıvı Kristal Ekran elektrikle kutuplanan sıvının ışığı tek fazlı geçirmesi ve önüne eklenen bir kutuplanma filtresi ile gözle görülebilmesi ilkes

DSL (Digital Subscriber Line): Dijital Abone Hattı. DSL ve xDSL telefon hatlarını kullanıldığı tüm genişbant metodları kapsar.