Bitmap Nedir? Bitmap Hakkında Kısaca Bilgi

Bitmap Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bitmap:
Bir görüntü alanını ve her bir pikselin rengini belirler. GIF ve JPEG, bitmap içeren grafik görüntü dosya tipine iyi birer örnektir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bitmap:
Sadece Siyah ve Beyaz'ın bulunduğu renk modu olan Bitmap'de, ara tonlar (%42 Siyah) olmaz. Bitmap modda kaydedilen dökümanlarda, beyaz piksel bilgisi kaydedilmediği için hem az yer kaplar, hem de resmin çağrıldığını programda beyazlar şeffaftır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Bitmap:
Bir görüntü bilgisinin bit ile tek tek kayıt edilme metodudur. Bit ile kaydı yapılan bir çok resim formatı vardır. "bmp", "pict", "tiff", "pcx", "gif" gibi….

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

İzleme Açısı (Viewing Angle): İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 der

Favorite Course (Favori Program) Fonksiyonu: Favori kurutma programınızı ezberleyerek aynı programı sadece bir tek düğmeye basarak etkinleştirebilmenizi sağlar.

İstiflenebilir: Alandan tasarruf etmek için çamaşır makineleri ve kurutma makineleri üst üste yerleştirilebilir.

Kapanma Zamanlayıcı (Sleeptimer): Televizyonun istenilen sürede kapanmasını sağlar. Bu süre genel olarak 15 dakika ile 180 dakika arasında seçilebilir.

Ekstra Durulama Fonksiyonu: Ekstra Durulama (Rinse Plus) fonksiyonu, tüm deterjanın giderilmesini sağlamak için çamaşırlarınızın durulanma süresini uzatır.

CTI (Computer telephony integration): Bilgisayar ve telefon ağlarının bir arada çalışmalarını sağlayan yazılım. Çağrıya özel verileri sağlamak için daha çok çağrı merkezlerinde kullanılır.