Cep Kapağı (Pocket Flap) Nedir? Cep Kapağı (Pocket Flap) Hakkında Kısaca Bilgi

Cep Kapağı (Pocket Flap) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Cep Kapağı (Pocket Flap):
Bu, cep açıklığını kapatmak için aşağı katlanır. Kapak, basit bir şekilde cebin ön yüzünde aşağı katlandığında, cep ile tek parça olarak yapılabilir veya cepten ayrı olarak yapılır ve üzerine dikilir.

 

Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri:

Kat Kat Kesme (Layering): Kumaş fazlalığını yok etmek ve dikişin düz uzanmasını sağlamak için, kumaş katlarını, dikiş payında, farklı genişliklerde kesme işlemi.

Boat Neck: Kayık yaka.

Kumaşın Ters Yüzü (Wrong Side): Tamamlanmış bir giysinin iç kısmında olması gereken kumaşın ters yüzü (örn. havlı bir kumaşın düz tarafı, baskılı bir kumaşın baskılı olmayan tarafı.

Bel Yeri Çizgisi (Waistline): Bir kurdelenin veya kurdelenin doğal olarak kalçaların üzerinde oturduğu, bel etrafındaki yatay çizgidir. Bir pervaz, lastik kılıfı veya şerit düzenle

Dikişe Şerit Geçirme (Seam Taping: ) Dikiş yerini sabitlemek ve esnemesini önlemek için, dikiş yerine dikiş şeridi, verev biye veya gabardin bant dikme.

Kesim Çizgisi (Cutting Line): Bir kalıp parçası üzerinde kesim kılavuzu olarak kullanılan kesiksiz, basılı çizgi ( çok ölçülü bir kalıbın, ilgili giysi parçası üzerinde birkaç kesi