Bandwidth (BW) Nedir? Bandwidth (BW) Hakkında Kısaca Bilgi

Bandwidth (BW) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Bandwidth (BW):
Band genişliği; elektromanyetik spektrumdaki bir frekans sahasıdır. Bir devrenin veya sistemin çalıştığı veya geçirdiği frekans bölgesinin genişliğini gösterir. Örneğin bir telefon hattında konuşma sesinin taşınabilmesi yaklaşık 3KHz bir bant genişliği gerektirir. Oysa yerel bir TV kanalı 6 MHz kullanır. Uydularda ise karışımın engellenebilmesi için daha geniş 17.5-72 MHz arası bir bant kullanılır.

Yüksek Bandwidth değeri, düşük bandwidth değerine göre 1 saniye içerisinde daha fazla bilgi taşıyabilir. Birimi Hertz (Hz)’dir.

 

Benzer Uydu Terimleri:

Boresight: Çanağın baktığı yer.

Delay: Gecikme; Sinyallerin yeryüzünden haberleşme uydusuna gönderilmesi ve tekrar yeryüzündeki antene ulaşması için geçen süre. Double-Hop’ta bu süre singl

Decoder: Şifreli TV yayınını çözmeye yarayan set üstü, kod çözücü cihaz. Dijital yayınlarla ilgili olarak kullanılan ve “codec” olarak bilinen digital coder, d

Digital Satellite System (DSS): Dijital uydu sistemi.

National Television Standards Committee (NTSC): Kuzey Amerika ve Japonya’da geçerli, 525 çizgi ve 30 görüntü/saniye özelliği taşıyan TV yayın standardını oluşturan komite.

Low Power Satellite (LPS): Genellikle 30 watt’dan az güçte RF sinyal yayınlayan uydular için kullanılır.