Ayna Kilitleme Nedir? Ayna Kilitleme Hakkında Kısaca Bilgi

Ayna Kilitleme Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Ayna Kilitleme:
Bu özellik ile bazı refleks fotoğraf makinelerinde pozlama anından önce aynanın yukarıya kaldırılıp kilitlenmesi ile aynanın hareketinden kaynaklanan titreme ihtimali azaltılmaktadır. Güçlü teleobjektifler ile düşük pozlama sürelerinde (saniyenin 1/4'ünden 1/15'ine kadar) kullanılmaktadır.

 

Benzer Fotoğrafçılık Terimleri:

Aşırı pozlama: Işığa karşı duyarlı malzemeye, aşırı ışık verme sonucunda ortaya çıkan sonuç. Böylece yoğunluk artar ve kontrastlık azalır.

Pixel: Bir CCD veya ekran teknolojisinde kullanılan çözünürlük bilgisindeki her bir noktayı ifade eder. Mesela 640×480 çözünürlüklü bir görüntüde 307200 adet

Tungsten Aydınlatma: Tungsten kullanan lambadan yayılan sürekli ve yüksek renk ısısına sahip ışıktır. Evde kullanılan ampullerin çoğu tungstendir. Fotoğraflarda amber reng

Küçük Boy Fotoğraf Makineleri: Genellikle 35 mm. film kullanan fotoğraf makinelerinin genel adı.

Asferik (Küresel olmayan) Mercek: Geleneksel modellerden daha az mercek kullanan objektiflerin bazı kusurlarını düzeltmek için kullanılan küresel olmayan yüzeye sahip optik malzeme.

Kelvin (K): Özellikle renkli negatif ve saydam filmlerin sadık kalması için çok önemli olan renk ısısı birimleri; 2000º K' den 15000º K' e kadar değişebilir.