Ayıklanma Nedir? Ayıklanma Hakkında Kısaca Bilgi

Ayıklanma Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ayıklanma:
1. Bireylerin ya da kümelerin doğal olarak işbölümü yapması.

2. Canlı varlıklarda ortamın koşullarına en iyi uyan bireylerin ya da türlerin yaşamalarını sürdürüp uymayanların ise yok olması.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

İzleme Testi: Öğrenmeleri izleme amacıyla ünite sonunda verilen test. Daha çok öğrenme güçlüklerini ortaya çıkarmak için verilir.

Açık Hava Öğretimi: Öğretim programlarında yer alan kimi derslerin ya da ders konularının derslik dışında açık havada işlenmesi.

Beslenme Eğitimi: Besin maddelerinin özellikleri, insan vücudunun gelişmesinde yiyeceklerin etkisi ve görevi, yiyecek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, iyi be

Dışa Bağlı Dönem: Piaget'e göre ahlak gelişiminin ilk aşaması. Çocukların ahlaki yargıları açısından, çevresindeki otorite figürlerine bağımlı oldukları dönem.

Bilimcilik: 1. Bütün bilginin temeli olarak, fizikötesi ya da tanrıbilim yerine bilimi alma, yalnız bilim yöntemine önem verme ve ona inanma. 2-Bilimsel bilgin

Dikey Geçiş: İki yıllık yüksekokullardan mezun olanların, belirli koşulları yerine getirerek fakültelerde okuma hakkı elde etmesi.