Anason Nedir? Anason Hakkında Kısaca Bilgi

Anason Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Anason:
Maydanozla aynı familyadan olan anason, tatlı likör tadındadır. Küçük ve oval görünümlüdür. Uzo, anisette ve rakı gibi içkilerin ana maddesidir. Serin ve güneş almayan bir yerde bir yıla kadar aromasını koruyan anason, kurabiyeler ve tatlılarda da kullanılır.

 

Benzer Mutfak - Yemek Terimleri:

Pektin: Elma, ayva, limon gibi meyvelerin hücre sıvısında doğal olarak bulunan bir madde. Jölemsi özellik kattığından reel ve marmelat yapımında kullanılır.

Gıda Hassasiyeti: Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sorunlarına verilen isim.

Milföy: Pasta, çörek ve börek yapımında kullanılan yağlı bir hamur türü.

Konkase Domates: Kaynayan suya atılan domatesler kabukları çatlamaya başlayınca çıkarılır, soğuk suya atılır böylece kolayca kabukları soyulur. Domatesler ikiye kesili

Enzim: Canlı metabolizmasında meydana gelen kimyasal reaksiyonlarda, reaksiyonun hızını arttırmakla görevli protein yapısında biyomoleküllere verilen isim.

Zencefil (Ginger): Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır. Cincer (kek ve kurabiyelerde ayrıca kök zencefil sıcak şarap yapımında da kul