Anahtarı bulan kurum-ABK Nedir? Anahtarı bulan kurum-ABK Hakkında Kısaca Bilgi

Anahtarı bulan kurum-ABK Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Anahtarı bulan kurum-ABK:
Yasal erişime yardımcı olmak amacıyla kurulan ve yargının gerektirdiği durumlarda, zan altındaki kişinin gizli anahtarının matematiksel yöntemlerle elde edilmesini sağlayan kurum. Gizli anahtarını kaybeden herhangi bir kişi de, kimliğini belgeleyerek ABK'ye başvurursa anahtarını yeniden elde edebilir. (key recovery agency-KRA)

 

Benzer Elektronik Ticaret Terimleri:

Kriptografik algoritma: Şifreleme / şifre çözmede kullanılan belirli bir yöntemin ayrıntılı içeriği, bu içeriğin matematiksel adımları. (cryptographic algorithm)

Kriptoloji: Güvenli bilgi iletişimi ve/veya saklanması için şifreleme ve şifre çözme yöntemleri türeten, geliştiren, inceleyen bilim dalı. (cryptology)

Kimlik belirleme: Herhangi bir servisi almak isteyen birinin, gerçekten de kendi iddia ettiği kişi olduğunun belirlenmesi. (authentication)

Sayısal imza: Elektronik ortamdaki yazışmalara eklenen, yazıyı gönderenin kimliğini ve gönderilen yazının iletim sırasında bozulmadığını kanıtlamaya yarayan bölüm.

Veri Elemanı Adı: Doğal dilde bir ya da daha çok sözcük ile veri elemanı kavramının tanımlanması. (Data element name)

Whois: Bir alan adının (domain) hangi kullanıcıya ait olduğunun tespit edilebildiği sitelere verilen isimdir. Whois sorgulaması yapan siteler, sorgulanan ala