Eğitim Sitesi

Yükseköğretim Kurumları Nedir? Yükseköğretim Kurumları Hakkında Kısaca Bilgi

Yükseköğretim Kurumları Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Yükseköğretim Kurumları:

Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunların bünyesinde yer alan fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuvarlar, meslek yüksekokulları ile uygulama ve araştırma merkezleridir.

Yüksek teknoloji enstitüsü, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim- öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip bir yükseköğretim kurumudur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Denklik: Yurt dışında herhangi bir yükseköğretim kurumundan diploma alan bir öğrencinin aldığı lisans diplomasının Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde de geçerli olabilmesi için Yüksek Öğretim Kurumunun(YÖK) standartlarına uygun olması, bu kurum tarafından onaylanmış bir Üniversiteden alınmış olması gerekmektedir.

    Bilim Dalı-Sanat Dalı: Bilim dalı veya sanat dalı bilimin veya sanatın belli bir alanında eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin yürütüldüğü en küçük akademik birimdir.

    Çift Anadal: Çift anadal eğitimi, üniversitenin bir lisans programına kayıtlı olan öğrencinin, ikinci bir lisans diploması almak amacıyla üniversitenin diğer bir lisans programına devam etmesidir

    Doktora: Bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Doktora öğretimi, lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 6 yarıyıl, yüksek lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 4 yarıyıl süresini kapsar. Bu unvanın Uluslararası İngilizcedeki resmi tanımlama terimi ise "Ph.D."dir. Doktora, en yüksek seviyeli akademik derecedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü