Eğitim Sitesi

Yetki Nedir? Yetki Hakkında Kısaca Bilgi

Yetki Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yetki:

1) Başkalarını amaçlara doğru yönlendirmek ve onlara iş yaptırabilmek için yöneticinin sahip olduğu hak. 2) Tanımlanmış bir alan içinde karar verme, harekete geçirme ve zorunlu tutma hakkı.

 

Hukuk Terimi Olarak Yetki:

Yasal olarak bir merciin bakabileceği işler.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Tranşe Ruhsatı: İlgili kurumca verilen tranşe izni.

    TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi): Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve marka almak isteyen firma arasında akdedilen sözleşme ile TSE markası kullanma hakkı verilen firma adına düzenlenen ve üzerinde TSE markası kullanılacak malların; ticari markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten belge.

    Dava Hakkı: Bir kimsenin devletin bağımsız ve tarafsız yargı organlarına, yani mahkemelere başvurarak hakkının elde edilmesi.

    Toplum Kalkınması: Ekonomik ve kültürel gelişmeyi sağlamak üzere bir bölgeyi kapsayan çalışmaların tümüdür. Toplum Kalkınması, yerel toplulukların, ekonomik, toplumsal ve kültürel sorunlarını çözmek üzere giriştikleri gönüllü çabaların devletin olanaklarıyla desteklenmesi ilkesine dayanan bir yöntem olup, halkın gönüllü teşkilatlanması ve idare ile işbirliği yapması, belli alanlardaki bir takım faaliyetlere gönüllü katılması ilkelerine dayanmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü