Eğitim Sitesi

Yayla Nedir? Yayla Hakkında Kısaca Bilgi

Yayla Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Yayla:

Akarsularla derin bir biçimde yarılmış, parçalanmış, üzerinde düzlüklerin belirgin olarak bulunduğu, deniz yüzeyinden yüksek yeryüzü parçası.

 

Coğrafya Terimi Olarak Yayla:

Yaz aylarında hayvan otlatmak veya tarımsal faaliyette bulunmak amacıyla gidilen geçici yerleşmelerdir. Yaylalar dinlenmek amacıyla gidilen yazlık sayfiye yerleri de olabilir.

 

Hukuk Terimi Olarak Yayla:

çevresi dik bayırlarla çevrili, düz ve yüksek yer; genellikle yüksek platolarda yer alan, insanların serinlemek ve hayvanlarını otlatmak için yaz aylarında gidip kaldıkları yer

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Rack Count: Dolu oda sayısı/sayımı (R/C)

    Additional Bed: Ekstra yatak, ilave ek yatak.

    Kasiyer Raporu: Birden çok satış noktası olan turistik işletmelerde, eğer yazarkasa kullanılmıyorsa her bir satış noktasında doğan hâsılatın özet şekilde hazırlanmasını ve muhasebeye intikalini sağlayan rapor. Başlangıç noktası adisyon fişi olan bu raporda satışların türü ile birlikte satışlardan yapılan indirimlerine, bedelinin ne şekilde tahsil edildiğine ilişkin bilgiler de bulunmaktadır. Kasiyer raporu her bir gelir getiren ünite için ayrı ayrı düzenleneceği gibi sabah, öğle ve akşam satışları için de ayrı ayrı düzenlenebilir.

    Su Kayağı: Deniz sürat motorlarının arkasına takılarak tahta bir aygıt üstünde yapılan su sporu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü