Eğitim Sitesi

Yatırım Fonu Katılma Belgesi Nedir? Yatırım Fonu Katılma Belgesi Hakkında Kısaca Bilgi

Yatırım Fonu Katılma Belgesi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yatırım Fonu Katılma Belgesi:

Belge sahibinin kurucu ve saklayıcı kuruma karşı sahip olduğu hakları taşıyan ve fona kaç pay ile katıldığını gösteren kıymetli evraktır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Zarar Durdurma Emri: Fiyatlar belirli seviyeye ulaştığında zararın minimize edilmesi için kullanılan emir türüdür.

    Bakiye Transferi: Bir hesaptaki tüm fonların diğerine aktarılması - genellikle bir hesaptaki ödenmemiş kredi kartı borcunun diğer bir hesaba aktarılması için kullanılır.

    Satım Opsiyonu (Put Option): Satma hakkını ifade eder. Elinde opsiyon kontratını bulunduran tarafa, opsiyona konu olan kıymeti yine opsiyonda belirtilen şartlarda satma hakkını verir ancak bir yükümlülük getirmez. Piyasa koşullarına bağlı olarak opsiyonu elinde bulunduran taraf opsiyonu kullanmayabilir. Opsiyonun kullanılması "exercise" edilmesi olarak ifade edilir. Opsiyonu satan taraf ise, alan tarafın opsiyonu kullanmak istemesi durumunda kontrat şartlarını yerine getirmekle yükümlüdür.

    Elektronik Para Kuruluşu: 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında elektronik para ihraç etme yetkisi verilen tüzel kişidir. (Electronic Money Institution)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü