Eğitim Sitesi

VLR (Visitor Location Register) Nedir? VLR (Visitor Location Register) Hakkında Kısaca Bilgi

VLR (Visitor Location Register) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak VLR (Visitor Location Register):

MSC sınırları içerisinde bulunan telefonların bilgisi.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Kontrast Oranı (Contrast Ratio): Kontrast kelimesi zıtlık anlamına gelir. Ekrandaki tam beyaz ile tam siyahın birbirlerine olan parlaklık oranına “kontrast oranı” denir. Siyah değerler ortam ışığından fazlasıyla etkilendiği için bazı firmalar kontrast oranı ölçümlerini karanlık odalarda yaparlar. Daha yüksek kontrast değeri olan ürünlerde renkler daha canlı görünür. Ancak tüm markaların ölçümleri aynı koşullarda yapılmadığı için, üreticilerin açıkladığı kontrast oranı değerleri yanıltıcı olabilmektedir.

    Mpeg (Motion Picture Experts Group): 1988 de kurulan ve ISO'nun himayesinde çalışan, video ve sayısal ses sıkıştırma standartlarını geliştiren grup.

    GPS (Global Positioning System): Küresel Konumlandırma Sistemi. Dünya etrafında bir yörünge izleyen 24 uydu yoluyla dünya üzerindeki çok küçük şeylerin bile yerini belirlemeyi mümkün kılan sistem. Doğruluk derecesi 10 ile 100 m arasında bir farkla değişiyor.

    SRS WOW: SRS WOW ödül kazanmış patentli bir teknolojidir. Mono ve stereo ses sinyallerini önemli ölçüde iyileştirir. Standart hoparlörler veya kulaklıklar üzerinden gelişmiş dinamik ve bas performansı algısı yaratır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü