Eğitim Sitesi

Villüs Nedir? Villüs Hakkında Kısaca Bilgi

Villüs Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Villüs:

İnce bağırsağın iç yüzeyinde bulunan ve sindirilmiş besinin emilmesini sağlayan, emme yüzeyini genişleten çok sayıda küçük uzantı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kuşlar: Kuşlar, omurgalı hayvanlar arasında uçabilen türler bulunduran ilk gruptur. Vücutları keratinden yapılmış pul, tüy ve teleklerle kaplı canlılardır. Beslenme tipine göre gagaları; delmeye, parçalamaya ve yakalamaya uyum sağlayacak biçimde şekillenmiştir. Kuşlar akciğerlerle solunum yapar. Kuşlarda yılın belirli zamanlarında sürüler halinde göç olayı görülür. Ayrı eşeyli canlılardır. Kuşlar yumurta ile çoğalır. Kuş yumurtaları diğer canlılar için önemli bir besin kaynağıdır. Yuva yapma, kuluçkaya yatma ve yavru bakımı görülür. Kivi, penguen ve emu uçamayan kuşlara; şahin, leylek, sinek kuşu ve ağaçkakan ise uçabilen kuşlara örnek verilebilir.

    Koruma biyolojisi: Doğayı ve dünyanın biyoçeşitliliğini konu alan ve türleri, habitatları ve ekosistemleri çeşitli tahribatlardan korumayı amaçlayan bir bilim dalı.

    Lenf: 1. Akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz sıvı, ak kan. 2. Kan plazmasından elde edilen ve bileşimi kan plazmasına çok benzeyen renksiz sıvı. İçinde bulunan akyuvarların bir kısmı da lenf düğümlerinde yapılır. 3. Lenf damaları içerisinde dolaşan, kan plazması ve lenf proteinlerinden oluşan dolaşım sıvısı, akkan.

    Zar: Hücreyi ve çoğu organelleri çevreleyen lipit ve proteinlerden oluşan yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü