Eğitim Sitesi

Veraset Nedir? Veraset Hakkında Kısaca Bilgi

Veraset Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Veraset:

Kalıtım, soya çekim, hak sahibi olma.

 

Tarih Terimi Olarak Veraset:

1- Bir kimsenin para, mal ve haklarının kendi soyundan veya neslinden olanlara geçmesi. (Hükümdarlık unvan ve haklarının kendinden sonra gelenlere miras yoluyla geçmesi).

2- Kalıtım, mirasta hak sahibi olmak.

 

Hukuk Terimi Olarak Veraset:

Mirasta hak sahibi olma

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Veraset:

Kalıtım, irsiyet, mirasta hak sahibi olmak.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Veraset:

Vefat eden birinden miras kalma durumu. Mirasta hak sahibi olma.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Veraset:

1- Kalıtım, soya çekim, irs, veraset.

2- (mirasta) Hak sahibi olma.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Coğrafya: İnsanın içinde yaşadığı çevrenin doğal özelliklerini, insan ile doğal çevre etkileşimini konu edinen sosyal bilimler dalıdır.  Coğrafyanın konusu yeryüzüdür, İnsanlar ve diğer canlılar, yeryüzü dediğimiz doğal çevrede yaşarlar. İnsanlar yaşadıkları çevreden etkilenirler. Ancak uygarlık seviyesi yükseldikçe doğal ortamı etkilemeye, daha uygun hayat şartları elde edebilmek için çevrelerini değiştirmeye çalışırlar. Coğrafya bu bilgilerle insanların yaşamlarını nasıl sürdürmeleri gerektiği konusunda yardımcı olur. Coğrafya ile uğraşan bilim insanları çevre bilinci yüksek ve doğal çevrelerine karşı duyarlı kimselerdir.

    Mimik: Yüz, el, kol hareketleriyle düşünceyi anlatma sanatı. Duyguları, düşünceleri belirtecek biçimde yüzde beliren kımıldanışlar, hareketler.

    Otobiyografi: Otobiyografiler de biyografilerde olduğu gibi kişilerin yaşam öykülerini konu alır. Aralarındaki fark ise; otobiyografilerde yaşam öyküsünü anlatan kişinin kendisi olmalıdır.

    Toplumsal Kuram: Toplumsal dünya hakkındaki bilgileri özetleyen ve düzenleyen, onun nasıl işlediğini açıklayan birbiriyle bağlantılı fikirlerden oluşan sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü