Eğitim Sitesi

Vaaz Nedir? Vaaz Hakkında Kısaca Bilgi

Vaaz Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Vaaz:

Cami, mescit vb. yerlerde vaizlerin yaptığı, genellikle öğüt niteliği taşıyan dini konuşma. Bir kimseye kalbini yumuşatacak, kendisini doğruluğa, iyiliğe götürecek biçimde söz söyleme.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Vaaz:

Cami, mescit vb. yerlerde vaizlerin yaptığı, genellikle öğüt niteliği taşıyan dinî konuşma. Bir kimseye kalbini yumuşatacak, kendisini doğruluğa, iyiliğe götürecek biçimde söz söyleme.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Zikir: 1. Adını söylemek, sözünü söylemek, anmak. 2. Okunması âdet olan duaları ve Kur'an ayetlerini sürekli tekrarlamak. 3. Allah'ın bazı isimlerini, anlamlarını düşünerek belli sayıda ve belli miktarlarda okumak.

    Vasiyet: Bir kimsenin ölümünden sonra yapılmasını istediği şey.

    Tilavet: Kuran-ı Kerim’i güzel ve sesli olarak usulünce okuma. Kuran-ı Kerim’i tecvit kurallarına uygun olarak ve anlamını düşünerek okuma. Kur’an-ı Kerim ayetleri üzerinde düşünme, azapla ilgili ayetler okunurken Allah’a sığınma, müjdelerle ilgili ayetlerde şükretme; emredilenleri yerine getirmeyi ve haramlardan kaçınmayı amaç edinerek okuma.

    Bağnazlık: Bir kimseye veya bir şeye aşırı düşkünlük ve tutkuyla bağlılık, bağnazca davranış, taassup, fanatizm, mutaassıplık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü