Eğitim Sitesi

Urug Nedir? Urug Hakkında Kısaca Bilgi

Urug Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Urug:

1. İlk Türk devletlerinde sosyal hayatın en küçük birimi aile (oğuş)'dir. Ailelerin bir araya gelerek oluşturduğu aileler birliğine yani sülaleye urug adı verilir.

2. Soy, sülale (bir ailenin soyu). Soylar ailelerin tepesidir yani en üstüdür.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Skolastik Düşünce: İnanç ve bilgiyi, özellikle Aristo'nun bilimsel sistemini kiliseyle uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi. Katolik kilisesinin bağnazlığından doğan, baskıcı, karanlık düşüncedir. Araştırma, inceleme ve bilimsel faaliyetler yasaktır. Aristo felsefesi ve Hristiyan öğretilerden doğmuştur. Skolastik düşünce dogmalara sıkı sıkıya bağlıdır ve dogmaları açıklamayı öngörürür. Başlıca temellendiricisi Aziz Thomas Aquinas'tır.

    İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum: İnsan oğlunun ortaya çıktığı zaman başlayan ve mülkiyet kavramı ortaya çıkana kadar devam eden dönemin adıdır. Bu dönemde toplumda mutlak eşitlik vardı ve mutlak demokrasi uygulanmaktaydı. Topluluğun en yaşlı üyesi ya da üyeleri topluluğa önderlik yapmaktaydı. Mağaralar, ağaç kovukları ve kulübeler zamanın barınaklarıdır. Ateşin denetlendiği, ok, yay ve tekerleğin kullanıldığı, anaerkilliğin egemen olduğu, sömürünün olmadığı bu dönem insanlığın toplum yapısının ilk basamağını oluşturur.

    Nemçe: Osmanlılar zamanında Avusturya yerine kullanılırdı. Nemse de denir.

    Ak Alem: Saltanat sancağına verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü